Coronamaatregelen op de praktijk – update 28 juni 2021

Therapie kan plaatsvinden bij ons op de praktijk. Bij je bezoek aan de praktijk vragen we jouw dringende aandacht voor de onderstaande maatregelen.

Beantwoord je 1 of meer van de onderstaande vragen met JA, dan kan de afspraak niet op de praktijk plaats vinden. We zullen de afspraak omzetten in een telefonisch (beeldbel)consult. Ook wij blijven thuis indien nodig.

Gezondheidschecklist:

  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, reuk-en of smaakverlies, en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  6. Ben je in quarantaine omdat je korter dan 10 dagen geleden uit een land of regio met code oranje of rood bent teruggekomen?

De behandelingen vinden in principe plaats op de praktijk. Indien face-to-face contact onverhoopt niet mogelijk is t.g.v. de coronamaatregelen zullen afspraken niet zondermeer afgezegd (kunnen) worden. Afspraken zullen omgezet worden in (beeld)bel afspraken, tenzij de gezondheid dit niet toelaat uiteraard. We willen hiermee voorkomen dat therapie vertraging oploopt en dat wachttijden verder oplopen.

Bij je bezoek aan de praktijk hanteren we de volgende (hygiëne)maatregelen:

-Kom niet eerder dan 5 minuten tevoren naar de afspraak.

-Tenminste 1,5 meter afstand van anderen bewaren.

-Volg de instructies op zoals aangegeven in het pand en van alle medewerkers.

-Een ander eerst naar buiten laten/ laten voorgaan voordat je zelf naar binnen gaat. Let hier ook op bij het passeren in het trappenhuis.

-Maximaal 1 persoon in de lift.

-Geen handen schudden.

-Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak. Een naaste laten wachten in de wachtruimte is momenteel niet mogelijk. (zoals gewoonlijk geldt ook nu: neem geen kinderen mee).

-Desinfecteer of was de handen bij binnenkomst.

-Hoesten of niezen in de elleboog.

-Neem je eigen drinken mee. Wij bieden momenteel geen drinken aan.

-We stoppen op tijd (na uiterlijk 45 minuten bij een vervolgsessie, 60 minuten bij een intake).

-Tussen afspraken door maken de behandelaren contactpunten schoon.

Op locatie Alphen aan den Rijn zal je gevraagd worden om je te registreren bij binnenkomst.

Bij voorbaat dank voor je medewerking.