‘Michelle luistert aandachtig en geeft echt een gevoel van steun’

Psychologen

Michelle Ernst, GZ-psycholoog en oprichter van FIT psychologie:

Ik ben GZ-psycholoog (Gezondheidszorgpsycholoog) en heb in de voorgaande jaren bij verschillende afdelingen van een grote GGZ instelling gewerkt. Ik heb ruime ervaring opgedaan in de behandeling en begeleiding van traumaproblematiek, werkgerelateerde problematiek, persoonlijkheidsproblematiek, angst en depressie, eetproblematiek, adhd en autismeproblematiek en zelfbeeldproblematiek. Ik heb tevens nauw samengewerkt met fysiotherapeuten en revalidatie arts in een revalidatiekliniek voor chronisch pijnpatiënten. De afgelopen jaren ben ik onderdeel geweest van een kleinschalige zelfstandige praktijk waarin ik mensen zag met uiteenlopende problemen. De korte lijnen met verwijzers en de persoonlijke benadering van de cliënten hebben mij altijd erg aangesproken. Uiteindelijk heb ik de stap gezet een eigen praktijk te starten in 2017!

Wat ik vooral wil uitdragen met FIT psychologie is dat mentale gezondheid iedereen aan gaat. Mentaal goed functioneren is van wezenlijk belang voor ons welbevinden. Dat is niets om geheimzinnig over te doen. Aarzel dus niet en blijf niet te lang rondlopen met klachten. Mijn affiniteit met sportpsychologie maakt dat ik ook gepassioneerd ben over topsportbegeleiding. Mentale begeleiding in deze branche is in mijn ogen niet meer weg te denken. Kwalitatief goede discrete begeleiding van sporters vind je dus ook bij mij.

In de loop der jaren ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat lichaam en psyche niet los van elkaar gezien kunnen worden. Onderzoek toont dit ook steeds meer aan. Ik moedig mijn cliënten dan ook altijd aan om -letterlijk- in beweging te komen. Samenwerking met het lokale beweeg- en sociale domein ter verbetering van leefstijl acht ik van groot belang.

Privé heb ik een gezin met man en een ondeugende tweeling waar ik columns over schrijf voor het Centrum Jeugd en Gezin. Ik hou van films, wandelen in de bergen en bakken van zoetigheden.

Ik ben werkzaam op de praktijk op dinsdag t/m vrijdag, onder schooltijden. Op maandag bied ik online therapie, supervisie en consultatie.

 

Contact

06 19 02 19 11
info@fitpsychologie.nlRobert Ernst FIT psychologie psycholoog Alphen EMDR trauma CGT

Robert Ernst, GZ-psycholoog bij FIT psychologie:

Per 2018 werk ik samen met Michelle voor FIT psychologie. Daarnaast werk ik sinds 2011 binnen de specialistische GGZ, momenteel bij LUBEC. In de afgelopen jaren werkte ik met allerlei cliënten: volwassenen van jong tot oud, met of zonder baan, studerend, gedetineerd, van spinnenangst tot psychose, etc. Niets is mij ‘gek’. Met een houding vanuit interesse, niet-oordelen, geduld en aanmoediging merk ik dat een goed gesprek altijd mogelijk is en dat je samen verder komt.

Ik vind dat een psycholoog laagdrempelig moet zijn en tegenwoordig niet meer een geitenwollen-sokken type is. Goede zaak dat steeds meer mensen dat ontdekken! Ik geloof daarbij in de eigen kracht van ieder persoon, met welk probleem je ook loopt. Met kleine stapjes kun je soms veel bereiken. Maar makkelijk is het niet altijd. Daarom help ik je graag.

Behandelmethoden die ik gebruik zijn o.a. cognitieve gedragstherapie (CGT), traumaverwerking (exposure, rescripting, EMDR), interpersoonlijke psychotherapie (IPT), schematherapie, etc. Geen zorgen als dit je niets zegt, dat hoeft ook helemaal niet. Samen kijken we naar wat het beste voor jou werkt.

In mijn verdere leven ben ik getrouwd en heb ik 2 jonge kinderen. Ik zit vrijwel alleen stil voor mijn werk, bij een gezelschapsspel of een goede film. Het liefste loop ik hard, skeeler ik of maak ik reisjes naar mooie plekken op de wereld.

Op de maandagen zie je mij bij FIT psychologie.


Webproof Webdesign Wordpress